Dolar 50,0475
Euro 56,3076
Altın 6.642,46
BİST 11.437,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 11°C
Hafif Yağmurlu
Kocaeli
11°C
Hafif Yağmurlu
Cum 12°C
Cts 11°C
Paz 10°C
Pts 13°C

Kaldırım işgaline son

Kaldırım işgaline son
28 Ağustos 2022 16:02
101

Gümüşhane’de kaldırım ve yol üzerine konulan her türlü eşya, tabure ve sandalyeler Zabıta ekipleri tarafından kaldırılırken, kaldırımları işgal eden esnaf ve vatandaşlara 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre cezai işlem uygulanacak.

GÜMÜŞHANE (İGFA) – Belediye Başkanı Ercan Çimen, kaldırımların vatandaşların kullanım alanı olduğunu kaydederek, bundan sonraki süreçte kaldırım işgallerine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Başkan Çimen, kaldırım işgalleri konusunda yoğun bir şekilde şikayet aldıklarını ifade ederek, “Vatandaşlarımızın şikayetlerini dikkate aldık ve kaldırım işgallerine son verme kararı aldık. Kaldırım işgallerinin yanı sıra yol üzerine de esnaflarımız tabura veya sandalye masa koyarak işgale başladı. Bunun önüne geçmemiz gerektiği için çalışma başlattık. Kaldırımlar vatandaşlarımızın yürüyecekleri alanlardır. Buralarda işgallere izin vermeyeceğiz. Esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Uyarımızın esnaf ve vatandaşlarımızca dikkate alınmasını bekliyoruz. Esnaf kardeşlerimiz halkımızın kaldırımlarda yürümesine engel olacak tarzda hiçbir şekilde satacakları mallarını koymasınlar. Vatandaşlarımız da kaldırım ve yol üzerine konulan masalarda oturmasınlar. Biz buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın da sağduyu gösterip uyarıda bulunmaları bize katkı sağlayacaktır. Aksi takdirde kaldırım ve yol işgali yapanlar hakkında yasal işlem uygulayacağız. Bu konuda şehrimizin tüm kesimlerinden destek bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.