Dolar 50,0221
Euro 56,1892
Altın 6.459,05
BİST 11.023,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 22°C
Az Bulutlu
Kocaeli
22°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 12°C

3. Sultanbeyli Memleket Günleri başladı, etkinlik 15 Kasım’a kadar sürecek

Sultanbeyli Belediyesi’nin düzenlediği Memleket Günleri’nde Anadolu’nun farklı yörelerinin kültürü ve lezzetleri Meydan Park’ta tanıtılıyor.

3. Sultanbeyli Memleket Günleri başladı, etkinlik 15 Kasım’a kadar sürecek
4 Kasım 2026 07:45
28

Anadolu’nun kültür, gelenek ve yöresel yemeklerini tanıtan 3. Sultanbeyli Memleket Günleri açıldı. Etkinliği Sultanbeyli Belediyesi düzenliyor; Meydan Park’taki stantlar 15 Kasım’a kadar her gün 10.00 ile 23.00 arasında açık olacak.

Açılışa Belediye Başkanı, bir milletvekili, Sultanbeyli Kaymakamı, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik bir sanatçının konseriyle başladı. İlk gün Muş’un kültürel değerleri ve yöresel lezzetleri tanıtıldı. Programda 31 Ekim’de Bingöl ile Bayburt-Gümüşhane, 1 Kasım’da Erzurum yer aldı. Farklı illere ve yörelere ait programlar sürecek, etkinlik kapsamında Yöresel Tatlar Yarışması da yapılacak.

Belediye Başkanı konuşmasında, Sultanbeyli’nin Anadolu’nun dört bir yanından gelen hemşehrilerin kültürlerini ve geleneklerini yaşattığı bir ilçe olduğunu söyledi. Başkan, ilçeyi Türkiye’nin özeti olarak gördüklerini, bunun temelinde kültürel çeşitliliğin ve kardeşlik bağının bulunduğunu belirtti.

Başkana göre ilki 2024’te yapılan Memleket Günleri, hemşehrilerin hem kendi memleketlerinin havasını solumasına hem de farklı şehirlerin kültürünü tanımasına imkân veriyor. Kendi yöresine ait bir lezzeti, türküyü ya da geleneği komşusuyla paylaşmanın insanlar arasındaki yakınlığı artırdığını söyleyen Başkan, bu nedenle etkinliği önemsediklerini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.