Dolar 50,1498
Euro 55,9219
Altın 6.556,39
BİST 11.482,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 12°C
Çok Bulutlu
Kocaeli
12°C
Çok Bulutlu
Cts 11°C
Paz 11°C
Pts 13°C
Sal 13°C

Tek-art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar 2025 için kâr payı dağıtmayacak

Tek-art İnşaat Yönetim Kurulu, dağıtılabilir tutar kalmadığı için 2025 yılında kâr payı dağıtılmamasını Olağan Genel Kurul’a teklif etmeye oy birliğiyle karar verdi.

Tek-art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar 2025 için kâr payı dağıtmayacak
8 Kasım 2026 08:12
23

Tek-art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş. Yönetim Kurulu, 2025 hesap dönemi için kâr payı dağıtılmamasını yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunacak. Kurul, 7 Kasım 2026 tarihli toplantısında bu teklifi oy birliğiyle kabul etti.

Yönetim Kurulu, 1 Ocak-31 Aralık 2025 dönemine ait finansal tabloları inceledi. Tablolar, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’nun yayımladığı TMS/TFRS’ye göre hazırlandı. Vergi Usul Kanunu’na göre hazırlanan yasal tablolar da değerlendirmeye alındı. Dönem kârından geçmiş yıl zararı düşüldüğünde dağıtıma konu edilebilecek tutar kalmadı.

Kâr payı dağıtım tablosuna göre SPK’ya göre dönem sonucu 919.788.915 liralık zarar oldu. Vergiler kaleminde 243.167.576 lira yer aldı ve net dönem zararı 676.621.339 liraya geriledi. Yasal kayıtlarda ise dönem kârı 297.489.132 lira olarak göründü. Bu tutar, aynı büyüklükteki geçmiş yıllar zararı ile karşılandı. Yasal kayıtlara göre net dağıtılabilir dönem kârı sıfır kaldı.

Şirketin ödenmiş sermayesi 300.000.000 lira. Yasal kayıtlardaki genel kanuni yedek akçe 1.106.813 lira. Esas sözleşmeye göre kâr dağıtımında imtiyaz bulunmuyor.

Teklif kabul edilirse TEKTU ve TRATEKTU91K2 kodlu paylara nakit kâr payı ödenmeyecek. Pay biçiminde de dağıtım yapılmayacak. Brüt ve net kâr payı tutarları ile oranları sıfır olarak bildirildi. Genel Kurul’un toplanacağı tarih bildirimde yer almadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.