Dolar 50,1544
Euro 56,2598
Altın 6.532,70
BİST 11.333,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 11°C
Yağmurlu
Kocaeli
11°C
Yağmurlu
Cum 12°C
Cts 11°C
Paz 10°C
Pts 13°C

Atatürk tablosu İzmit’te ‘Evi’nde sergilenecek

Atatürk tablosu İzmit’te ‘Evi’nde sergilenecek
14 Mart 2022 18:18
128

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 100’üncü yılı dolayısıyla 1981 yılında ressam İbrahim Küçükenez tarafından yapılan ve daha sonra Kocaeli’nin duayen doktorlarından Zeyyat Parman’a hediye edilen Atatürk tablosu, Atatürk Evi’nde sergilenecek.

KOCAELİ (İGFA) – Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100’üncü doğum günü nedeniyle UNESCO tarafından Atatürk Yılı ilan edilen 1981 yılında Ressam İbrahim Küçükenez tarafından yapılan Atatürk tablosu, artık İzmit Belediyesi Atatürk Evi’nde sergilenecek.

60 yıl boyunca çocuk doktoru olarak görev yapan Zeyyat Parman, 1981 yılında ressam İbrahim Küçükenez tarafından kendisine hediye edilen Atatürk tablosunu, Atatürk Evi’nde sergilenmek üzere İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e teslim etti.

Bu kıymetli eser ilk olarak  “107 Yıllık Destan: Çanakkale Geçilmez” sergisi ile İzmitlilerle buluşacak konağın tarihi dokusunda sergilenecek. 

Kocaeli’nin en eski çocuk doktorlarından olan Zeyyat Parman, bu tablonun kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, tablonun İzmit Belediyesi Atatürk Evi’nde daha da anlam kazanacağını söyledi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise, Kocaeli’de yarım asırdan fazla süredir hizmet eden duayen doktor Zeyyat Parman’dan da böyle eşsiz bir hediye almanın kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.