Dolar 48,4720
Euro 56,4213
Altın 6.823,07
BİST 14.405,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 25°C
Parçalı Bulutlu
Kocaeli
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 29°C
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 31°C

Bakan Bozdağ: Yargıya saldırmak haksızlıktır!

Bakan Bozdağ: Yargıya saldırmak haksızlıktır!
1 Eylül 2022 12:03
79

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni ‘Adli Yıl’ın başlaması dolayısıyla mesajı yayımladı. Bozdağ, “Türk yargısını eleştirmek, Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır. Gece gündüz çalışan hakimlerimize ve savcılarımıza saygısızlıktır. Bu saygısızlığı ve bu haksızlığı reddediyoruz” dedi.

ANKARA (İGFA) – Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni Adli Yıl dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bakan Bozdağ mesajında, Adalet’in en yüce değerlerden biri olduğunun altını çizerken, “Milletimizin beklentisi adaletin zamanında tecelli etmesi ve doğru tecelli etmesidir. Hakimlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız ve adliye çalışanlarımız, vatandaşlarımızın hak arama ve hakkına kavuşma konusunda beklentilerine cevap vermek için gece gündüz özveriyle çalışmaktadırlar. Bu nedenle özveriyle çalışan tüm yargı görevi yapan hakimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza ve adli personelimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Türk yargısını eleştirmek, Türk yargısına saldırmak büyük bir haksızlıktır” diyen Bozdağ, “Türk yargısı bağımsız ve tarafsızdır ve görevini Anayasa, kanunlar, hukuk ve bunlara bağlı vicdani kanaatle yerine getirirler. Hakimlerimizin, savcılarımızın yargı görevi yaparken verdikleri kararlarla ilgili denetim mekanizmaları da bizim sistemimizde açıktır. Gece gündüz çalışan hakimlerimize ve savcılarımıza saygısızlıktır. Bu saygısızlığı ve bu haksızlığı reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ, mesajında, son 20 yılda Türkiye’nin hukuk devleti vasfını güçlendirmek ve yargıyı daha etkin hale getirmek adına yapılan çalışmaları da özetleyerek, hakimlerin, savcıların, avukatların, vatandaşların, adliye çalışanların yeni adli yılını tebrik ederek, başarılar diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.