Dolar 32,3802
Euro 34,7694
Altın 2.396,57
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 18°C
Hafif Yağmurlu
Kocaeli
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Başkent Kültür Yolu Festivali’nde geleneksel el sanatları atölyesi

Başkent Kültür Yolu Festivali’nde geleneksel el sanatları atölyesi
22 Ekim 2022 12:38
25

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle yaygınlaştırdığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bünyesinde düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali’nde Hacı Bayram Veli Camii ‘Geleneksel El Sanatları’ atölyelerinde Ankaralıları ağırlamaya devam ediyor.

ANKARA (İGFA) – Festival boyunca farklı günlerde farklı geleneksel el sanatlarıyla ilgili sanatçıların hem bilgi verdiği hem de el sanatlarını uygulamalı olarak anlattığı atölyeler birbirinden renkli görüntülere sahne oluyor. 

Osmanlı İmparatorluğu’nda geleneksel bir sanat olarak icra edilen, günümüzde unutulmak üzere olan ‘Yumurta Kabuğu İşleme Sanatı’ atölyesinde sanatçı Ali İnem, sanat ile ilgili katılımcılara bilgi veriyor. İnem, amaçlarının bu sanatı yaşatmak, geliştirmek, tanıtmak ve yeni nesillere aktarmak olduğunu ifade ediyor. Canlı performans ile yumurta kabuğu işleme sanatının inceliklerinin de gösterildiği atölyede, talepler doğrultusunda satış da gerçekleştiriliyor. 

Hacı Bayram Veli Camii’nde gerçekleşen bir diğer atölyede ise Ebru sanatçısı Ayşen Avcı Çavdar ‘Ebru Sanatı’ hakkında bilgi vererek, katılımcılara ebru yapımını uygulamalı olarak anlatıyor. ‘Kaligrafi Sanatı’ atölyesinde ise sanatçı Mehmet Nuri Ünver, kaligrafi sanatını canlı icra ederek, ziyaretçilere isimlerinin yazılı olduğu hediyeler veriyor.

Tokat kumaş baskı sanatçısı Nuran Araz ise Hacı Bayram Veli Camii’nde ‘Tokat Kumaş Baskı’ atölyesinde ziyaretçileri ağırlıyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.