Dolar 50,0478
Euro 56,3139
Altın 6.597,38
BİST 11.333,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 11°C
Yağmurlu
Kocaeli
11°C
Yağmurlu
Cum 12°C
Cts 11°C
Paz 10°C
Pts 12°C

Bursa Osmangazi’de riskli yapılar yıkılıyor tarih ortaya çıkıyor

Bursa Osmangazi’de riskli yapılar yıkılıyor tarih ortaya çıkıyor
1 Şubat 2022 11:38
126

Osmangazi Belediyesi, Kavaklı Mahallesi’nde meydana gelen heyelanda zarar gören toplam 239 bağımsız bölümün 149’unu kamulaştırdı. Kamulaştırılan binaların yıkılmasıyla birlikte Hisar bölgesinin tarihi silueti de gün yüzüne çıkmaya başladı.

BURSA (İGFA)- Kavaklı Mahallesi Üftade Sokak’taki Uğur Apartmanı’nın bahçesinde 25 Mart 2021 tarihinde yaşanan toprak kayması sonucu, bölgedeki apartman ve iş merkezleri zarar gördü. Osmangazi Belediyesi, bölgede yapılan jeolojik-jeoteknik etüt çalışmalarının ardından can güvenliği için yaşamanın son derece tehlikeli olduğu tespit edilen 98 mesken, 141 iş yeri olmak üzere toplam 239 bağımsız bölümün kamulaştırılması için meclis kararı aldı. Bir taraftan kamulaştırma çalışmaları devam ederken, diğer taraftan da işlemleri tamamlanıp boşaltılan binalarda da yıkımlar başladı. Bu konuda yoğun bir mesai harcayan Osmangazi Belediyesi, 149 hak sahibi ile anlaşma sağlamayı başardı. Bölgede şuana kadar toplam 3 bin 270 metrekare alan kamulaştırılırken, yapılan kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 31 milyon 195 bin TL ödeme yapıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının program dahilinde devam ettiğini söyledi. Heyelandan zarar gören riskli binaları yıkarak hem bölgeyi güvenli hale getirdiklerini hem de Hisar bölgesindeki tarihi alanın ortaya çıktığını ifade eden Başkan Dündar, “Kavaklı Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl Mart ayında yaşanan toprak kayması sonucunda bölgedeki apartman ve işyerleri zarar gördü. Osmangazi Belediyesi olarak meclis kararı alarak ilçe sınırlarımız içerisinde yer alan bölgedeki binaların kamulaştırılması için çalışma başlattık. 239 bağımsız
bölümün 149’i ile anlaşma sağladık. Kalan diğer bölümleri de en kısa sürede kamulaştırarak riskli binaların yıkımını gerçekleştireceğiz. Bölgeyi güvenli hale getirerek yeşil alana dönüştüreceğiz. Binaların tamamının yıkılmasıyla birlikte tarihi bölge şehir ile bütünleşecek” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.