Dolar 32,2568
Euro 34,6849
Altın 2.406,08
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 22°C
Az Bulutlu
Kocaeli
22°C
Az Bulutlu
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 21°C

Bursa’da deprem gerçeği masaya yatırıldı

Bursa’da deprem gerçeği masaya yatırıldı
23 Şubat 2022 15:48
55

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile AFAD işbirliğinde düzenlenen ‘Deprem Zararlarının Azaltılması Ortak Akıl Çalıştayı’nda Bursa’nın deprem gerçeği masaya yatırıldı.

BURSA (İGFA) – Birinci derece deprem kuşağı üzerinde yer alan Bursa’da bugüne kadar zemin etütlerinden deprem risk yönetimine ve deprem master planının hazırlanmasına kadar önemli çalışmaları hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de deprem zararlarının azaltılmasına yönelik çalıştaya imza attı.

Büyükşehir Belediyesi ile AFAD işbirliğinde düzenlenen Deprem Zararlarının Azaltılması Ortak Akıl Çalıştayı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla başladı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) düzenlenen çalıştayın açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaşanan her depremden sonra birçok telefon aldığını ve herkesin kendi mahallesindeki kentsel dönüşümü sorduğunu söyledi. Bu konuda mantık hatası olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Arabamızda ufak çizik olsa, içimiz ah ediyor. Beyaz eşyamızı, evimizdeki mobilyamızı, arabamızı değiştirmek için devlete başvurmuyoruz. Maalesef deprem güvenliği olmayan evlerle ilgili her zaman devleti akla getiriyoruz. Dönüşüm için bırakın para vermeyi, ‘Üste ne kadar para alabilirim?’ düşüncesinde hareket ediyoruz. Üzülerek söylüyorum ama bu mantıkla depremle alakalı kentsel dönüşüm içerisinde olmamız mümkün değil. Deprem de trafik ve çevre gibi bir kültürdür. Deprem gerçeğini hatırlamak değil varlığını bilerek, her bireyin bu gerçeği kabul ederek, kendince tedbirleri alma noktasındaki sorumluluğunu yerine getirmesi gerek” diye konuştu.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa’nın ‘afetler noktasında’ kayıplarının telafisi olmayan bir kültürel mirasa sahip olduğunu ifade etti. En büyük tehlikelerden biri olan depremin zararlarını son derece önemsediklerini belirten Vali Canbolat, “Çalıştayın bize kattığı güçle Bursa’mızda güvenli yaşamı, afetlerin oluşturabileceği can ve mal kayıplarını azaltmayı ve önlemeyi, kaynakların etkili kullanılmasını sağlamayı, paydaşlar arasında işbirliğini artırmayı, afet sırasında müdahale ve sonrasında iyileştirme için yapılan harcamaları azaltmayı hedefliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.