Dolar 32,5970
Euro 34,7616
Altın 2.497,65
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 18°C
Yağmurlu
Kocaeli
18°C
Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 26°C

BUSİAD’dan mini tarım zirvesi

BUSİAD’dan mini tarım zirvesi
15 Mayıs 2022 12:13
43

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Çiftliği’nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıda Türkiye’nin ve Bursa’nın tarımı ile gıdaya ilişkin sorunlar masaya yatırıldı.

BURSA (İGFA) – Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Gıda ve Tarım Uzmanlık Grubu’nun olağan toplantısı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ne denk gelince adeta mini bir Bursa Tarım zirvesine döndü.

Toplantıya, BUSİAD YK Başkanı Buğra Küçükkayalar, BUSİAD YK Üyesi Yasemin Uyar Duman, Geçmiş Dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlarından ve BUSİAD Yeşil Bursa Çalışma Grubu Üyesi Erdem Saker, Gıda Mühendisleri Odası Başkanı ve BUSİAD Gıda ve Tarım Uzmanlık Grubu Başkanı Serkan Durmuş ve BUSİAD Gıda ve Tarım Uzmanlık Grubu Üyesi ve Bursa Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr İbrahim Ak ve BUSİAD Genel Sekreteri Erol Alakoç ev sahipliği yaptı.

Mini zirveye, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Ziraat Fakültesi Dekanı Turgut İlhan, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çakmak, Orhan Tarım Genel Müdürü Şefik Yiğit, Tabiat Gıda Genel Müdürü Oğuz Kandazoğlu katıldı.

BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar, Bursa’nın tarım, sanayi ve turizm olarak üçlü sac ayağı üzerinde dengeli gelişmesi gerektiğini söyledi. Küçükkayalar, Busiad’ın yeni dönem çalışma yapısına değindikten sonra öğrencilerin desteklenmesinin mümkün olduğunu, tarım teknokenti için fizibilite raporu ile birlikte ilerlenebileceğini belirtti. Küçükkayalar, önümüzdeki dönemde BUSİAD’ın gıda ve tarım konusunda faaliyetlerini arttıracağını ve 6 haziran tarihinde de Dünya Gıda Güvenliği gününe atfen BUSİAD Evi bahçesinde önemli bir organizasyon gerçekleştirileceğini de vurguladı.

Geçmiş Dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlarından ve BUSİAD Yeşil Bursa Çalışma Grubu Üyesi Erdem Saker de, “Yenişehir’de bir köy seçelim ve Ağaköy ve Hollanda modeli örnek bir kooperatif oluşturalım. Yenişehir’de ayrıca bundan sonraki ilk açılacak okulu  uygulamalı meslek lisesi olarak kuralım” dedi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ise, uygulamalı üretime yönelik üniversitelerde merkez kurulabileceğini, Türkiye’de çiftçilere hak ettikleri değerin toplumca verilmesi ve önemli olduklarını hissettirmeleri çok önemli olduğunu söyledi. Hamidiye Meslek Lisesi’nde köylerde uygulanacak şekilde ipekböcekçiliği bölümü üzerinde odaklanıldığını kaydeden Müdür Aygül, “Üniversite – çiftçi ve sanayici – çiftçi işbirliklerini el birliği ile geliştirmeliyiz” dedi.

BUSİAD Gıda ve Tarım Uzmanlık Grubu Üyesi ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ak ise, “Bursa’da ülkemizin ilk tarım araştırma ve geliştirme merkezinin uygulamalı olarak kurulabilmesi paydaşların desteğiyle mümkün olur.  Tarım ve Hayvancılık Teknokenti örnek model oluşturabilir. BUSİAD çalışma grubu olarak yıl sonuna doğru bir çalıştay gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Katılımcılar, organizasyon nedeniyle BUSİAD’a da teşekkür ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.