Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 18°C
Hafif Yağmurlu
Kocaeli
18°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Diyarbakır Eğil’de Zazaca masal ve türküler konuşuldu

Diyarbakır Eğil’de Zazaca masal ve türküler konuşuldu
17 Ağustos 2022 15:43
36

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Diyarbakır Eğil’de derlenmiş Zazaca Masal ve Türküler” söyleşisini Medeniyet Dilleri Aölyesi’nde gerçekleştirdi.

Express Haber / DİYARBAKIR (İGFA) – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Dilleri Atölyesi çalışması kapsamında “Diyarbakır Eğil’de Derlenmiş Zazaca Masal ve Türküler” söyleşisi düzenledi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Medeniyet Dilleri Atölyesi’nde eğitmenlik yapan Araştırmacı Yazar Şahap Laçin tarafından gerçekleştirilen söyleşide Zazalar hakkında genel bilgiler verdi.

Laçin, yazdığı kitapların içeriği hakkında değerlendirmelerde bulunarak, Zazaca yayınlanmış ilk kitabında derlediği masalların içeriğini katılımcılara anlattı.

Renkli geçen söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Araştırmacı Laçin, söyleşide Zazaca yazılmış türkü ve masal kitapları üzerine konuştuklarını söyledi. Kitapların içeriğini oluşturan masal ve türkülerin hikayelerini anlattığını ifade eden Laçin, kendisinin de Zazaca diline katkı sunmak için iki kitap yayımladığını belirtti.

Medeniyet Dilleri Atölyesi’nin önemine vurgu yapan Laçin, “İnsana ait olan bir dil hakkında araştırmaların yapılması çok doğal bir şey ve yeniden bu dillerin geliştirilmesi gerekiyor.  Katılımcıların da keyif aldığı güzel bir program oldu. Bu tür etkinlikler kültürümüze katkı sunuyor” dedi.

Medeniyet Dilleri Atölyesi’nde Zazaca kursunda eğitim gören Pınar Gök, Zazaca’nın kaybolan diller arasına girmeye başladığını, kendisinin de bir Zaza olarak bu dilin gelişmesine katkı sağlamak istediğini aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.