Dolar 32,2494
Euro 34,6726
Altın 2.398,28
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 22°C
Az Bulutlu
Kocaeli
22°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 21°C

E-ticaret devlerinin gözü Türkiye’de

E-ticaret devlerinin gözü Türkiye’de
20 Ağustos 2022 16:18
50

Dünya e-ticaret devleri Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. TOBB E-ticaret Meclis Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, “Türkiye hem jeopolitik konumundan dolayı hem de fiyat avantajlı kaliteli üretim kabiliyetinden dolayı dev e-ticaret şirketlerinin dikkatini çekiyor” dedi.

İSTANBUL (İGFA) – Dünya e-ticaret devleri Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Türkiye’nin hem jeopolitik konumundan dolayı lojistik merkezi olarak, hem de fiyat avantajlı kaliteli üretim merkezi olarak dev e-ticaret şirketlerinin dikkatini çektiğini ifade eden TOBB E-ticaret Meclis Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, “En son Rus e-ticaret devi Ozon.ru Türkiye’ye yatırım kararı aldı. Üreticinin ve satıcıların buradan Rusya’ya e-ihracat yapabilmeleri için aracılık edecekler. Geçtiğimiz aylarda da Çinli e-ticaret devi JD (Jing Dong) Türkiye’de PTT e-Mağaza ile işbirliğine gitmişti. Bu işbirliği de Çin’e e-ihracatı kapsıyor. Şirket lojistik anlamında Türkiye’nin coğrafi konumundan da faydalanmak istiyor” dedi.

Türk e-ticaret ekosisteminin yabancı yatırımcının radarına girmesinin, Türkiye’nin e-ihracat potansiyelinde çarpan etkisi yaratacağına işaret eden Çiğdemli, “Özellikle tekstil ve ayakkabıda avantajlı konumdayız. Türkiye e-ticaret pazarı büyümeye devam eden bir pazar olmakla birlikte, e-ihracat alanında da lider ülke konumuna gelebilecek bir potansiyele sahip. Özellikle Çin ve Rusya gibi nüfusu bizden kat kat fazla olan ülkelerden gelen yatırımları iyi değerlendirirsek, jeopolitik konumumuzun da katkısıyla dünyanın e-ticaret merkezi olabiliriz” diye konuştu.   

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.