Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 17°C
Az Bulutlu
Kocaeli
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 21°C

Eker’e ‘En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ ödülü

Eker’e ‘En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ ödülü
3 Ağustos 2022 13:32
46

Eker Süt Ürünleri, “Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modeli ile halkla ilişkiler alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan IPRA Altın Küre Ödülleri’nde “En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü”ne layık görüldü.

BURSA (İGFA) – Eker’in topluma değer katan sosyal sorumluluk çalışmaları, dünyanın önde gelen ödül organizasyonları tarafından takdir ediliyor.

Sektörünün en beğenilen markalarından biri olan Eker, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği’nin (IPRA) Altın Küre Ödülleri’nde “Otizmli Bireyler İş Gücünde” (OBİG) istihdam modeli ile En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’nü kazandı. IPRA Altın Küre Ödülleri’nde birçok iddialı proje arasından sıyrılmayı başaran Eker, uluslararası alanda kazandığı başarılara bir yenisini ekledi.

IPRA tarafından 1990 yılından bu yana düzenlenen Altın Küre Ödülleri, uluslararası mükemmellik standartlarını karşıladığı düşünülen çalışmalara veriliyor. Dört yıldır sürdürdüğü “Otizmli Bireyler İş Gücünde” (OBİG) istihdam modeli ile Türkiye’de ve dünyada ses getiren Eker, elde ettiği başarıyı IPRA Altın Küre Ödülü’yle daha da ileriye taşımanın mutluluğunu yaşıyor.

EKER FABRİKASI’NDA 11 OTİZMLİ BİREY İSTİHDAM EDİLİYOR

Eker tarafından, 2018 yılından beri Tohum Otizm Vakfı danışmanlığında yürütülen “Otizmli Bireyler İş Gücünde” istihdam modeli, otizmli yetişkinlerin bir fabrika ortamında uygun koşullar sağlandığında ve doğru yöntemlerle eğitimleri tamamlandığında iş ve yaşam koçlarının desteği ile çalışabileceklerini göstermeyi amaçlıyor.

Şu anda 11 otizmli bireyi Bursa’daki fabrikasında iş koçlarının desteği ile istihdam eden Eker, önümüzdeki dönemde istihdam ettiği kişi sayısını 12’ye çıkarmayı ve modelin tüm sektörler için yaygınlaştırılması ile istihdamda yer bulan otizmli bireylerin artmasını amaçlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.