Dolar 47,0308
Euro 53,8115
Altın 6.120,48
BİST 14.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 30°C
Açık
Kocaeli
30°C
Açık
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 31°C
Paz 32°C

Kayseri Talas’ta yollara yeşil dokunuş

Kayseri Talas’ta yollara yeşil dokunuş
25 Ağustos 2022 07:28
82

Yeşil alan çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri’nin Talas Belediyesi, ilçede refüjü olmayan önemli caddelere önce refüj yaptı sonra da ağaçlandırma ve peyzaj çalışması gerçekleştirdi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Yapılan çalışmayla ilçenin önemli arterlerinden olan Papatya, Bilge Kağan, Sayer ve Karasu caddeleri hem trafik akışı yönünden güvenli hale getirildi hem de yeşil bir görünüme kavuşturuldu. Bu kapsamda toplam 1.250 ağaç toprakla buluşturuldu.

Çınar, ıhlamur, süs kirazı, dişbudak başta olmak üzere 15 türde ağaç dikilerek caddelerin yemyeşil bir görümü kazanması sağlandı.

DAHA YEŞİL BİR TALAS İÇİN

Konuya dair değerlendirmelerde bulunan Kayseri’nin Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ‘Daha yeşil bir Talas’ hedefiyle ilerlediklerini belirterek, ‘İlk günden bu yana daha yeşil bir çevre için sürekli ağaç diktik, yeni parklar yaptık, eskileri gözden geçirerek daha kullanışlı hale getirdik. Adeta bulduğumuz her boş alanı parka çevirdik. Şimdi de refüjü olmayan caddelere refüj yaparak hem trafik akışını güvenli hale getirdik hem de ağaç ve peyzaj çalışması yaparak yeşil bir görünüm kazandırdık” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.