Dolar 50,1561
Euro 56,3177
Altın 6.592,86
BİST 11.333,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 16°C
Hafif Yağmurlu
Kocaeli
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 11°C
Paz 12°C

Kocaeli tanıtım çadırı Bitlis Ahlat’ta ilgi görüyor

Kocaeli tanıtım çadırı Bitlis Ahlat’ta ilgi görüyor
25 Ağustos 2022 11:38
102

Şanlı zaferin 951. yılında, Bitlis’in Ahlat ilçesinde 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı’nda açılan Kocaeli tanıtım çadırı ilgi gördü.

KOCAELİ (İGFA) – Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümü kutlamaları Bitlis’in Ahlat ilçesinde başladı.

“1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı”nın kurulduğu Çarho mevkiindeki millet bahçesinde başlayan etkinliklerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de bir tanıtım çadırı açtı. Kocaeli kültür ve tarihinin tanıtıldığı çadırı çok sayıda vatandaş ziyaret ederek, kentimiz ile ilgili bilgi aldı.

1071 Sultan Alparslan Otağı, 450 bin metrekare alan üzerinde kuruldu. Otağ içinde 50 çadır yer alıyor. Bu çadırlarda katılımcı iller stant açarak kentlerini tanıtmaya başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de 1071 Malazgirt Zaferi’nin 951. Yılında Sultan Alparslan Otağı’ndaki yerini aldı.

KOCAELİ KÜLTÜRÜ TANITILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan çadırda Kocaeli kültür ve tarihinin yanı sıra kente özgü tüm zenginlikler tanıtılıyor. Karamürsel Sepeti, Kandıra Bezi, Gölcük Bez Bebekleri gibi ürünlerin sergilendiği çadırda, ziyaretçilere pişmaniye, ayva cezeryesi ve Çenesuyu ikram ediliyor. Çadırda ayrıca Kocaeli’ne özgü yerel kıyafetler ile kültür yayınları yer alıyor. İsteyen vatandaşlara Kocaeli Kültür Rehberi veriliyor.

Kocaeli kültür çadırında en fazla ilgiyi ise Hereke Halı Dokuma Tezgâhı çekiyor. Tezgahı inceleyen vatandaşlar en güzel ipek halıların dokunduğu bu nostaljik obje ile hatıra fotoğrafları çektirmeyi ihmal etmiyor.

Türklerin Anadolu’ya girişinin kapısı ve “Anadolu’nun tapusu” olarak nitelendirilen Ahlat’ta, Malazgirt Zaferi kutlamaları için hazırlıklar tamamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Anadolu’nun kapılarının Türklere açıldığı Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yıldönümü kutlamak üzere Ahlat ve Malazgirt’e gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ahlat’taki Selçuklu kabristanını ziyaret etmesi ve fetih töreninde bir konuşma yapması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.