Dolar 48,4772
Euro 56,4620
Altın 6.860,39
BİST 14.405,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli 27°C
Açık
Kocaeli
27°C
Açık
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 31°C
Paz 31°C

Kocaeli’de klarnet ustaları aynı sahnede buluştu

Kocaeli’de klarnet ustaları aynı sahnede buluştu
22 Ağustos 2022 13:03
83

Türkan Kandıralı, Altan Gözetlik ve Ergün Şenlendirici’nin katıldığı gecede, Kandıra’nın simgesi klarnet hak ettiği değeri buldu.

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’nın simgesi klarneti düzenlediği muhteşem bir gece ile dünyaya tanıttı. Klarnetin Türkiye’deki en önemli isimleri Türkan Kandıralı, Altan Gözetlik ve Ergün Şenlendirici aynı sahnede bir araya gelerek klarnetin sesine can verdi. Sanatçılar seslendirdikleri eserlerle, aynı zamanda Kandıra’nın yetiştirdiği merhum Mustafa Kandıralı’yı yad etmiş oldu. Gecede  TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Ayşe Ekiz, en güzel şarkılarını klarnet üstatlarının eşliğinde seslendirdi.

KLARNETİN DEVLERİ KANDIRA’DA BULUŞTU

Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Pazar gecesi Kandıra ilçesi ile özdeşleşen klarneti dünyaya tanıtmak amacıyla bir gece düzenledi. Kandıra Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen ve halkın yoğun ilgi gösterdiği gecede klarnetin dev isimleri, Türkan Kandıralı, Altan Gözetlik ve Ergün Şenlendirici sahne aldı. Geceye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan da katıldı.

BAŞKAN TURAN’DAN KLARNET FESTİVALİ MÜJDESİ

Gecede bir konuşma yapan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile düzenledikleri klarnet gecesini gelecek sene daha da ileriye taşıyacaklarını söyledi. Başkan Turan, “Gelecek sene bu etkinliğimizi festivale dönüştürmeyi planlıyoruz. Projenin mimarisinde yine Türkan Kandıralı ağabeyimiz olacak. Bu önemli etkinlikte bize destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.